Siirry pääsisältöön
Mitä mieltä olen ydinperheestä, entä uskonko Jumalaan? Kysymyksiä, jotka eivät sinällään liity mitenkään itse kunnallisvaaleihin ja kuntaan, mutta ilmentävät vastaajan persoonaa ja arvoja. Ainakin vaalikoneiden laatijoiden mielestä. Vastauksia on yhtä monta oikeaa kuin on vastaajaakin, ja vaalikoneista mahdollista ehdokasta itselleen etsivällä on myös oma mielipiteensä, joka täsmää tai sitten ei ehdokkaan kanssa.

Vaalikoineista olen vastannut Ylen, Mtv3:n Turkulaisen ja Turun Sanomien kysymyksiin. Joukossa on ollut kysymyksiä, joihin on ollut helppo vastata suoraan ja myös sellaisia kysymyksiä, joihin vastaaminen on vaatinut enemmän pohdinta-aikaa. Kaikenkaikkiaan olen ollut iloinen siitä, että minulla on mielipide jokaiseen kysymykseen, en osaa sanoa- ei kuulu valikoimaani. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisin itseäni jonkinlaisena tietäjänä vaan sitä, että minulla on asiasta mielipide, jota sitten olen valmis myöhemmin muokkaamaan, mikäli uudet tiedot niin antavat aihetta.

Näissä vaaleissa tarvitaan ihmisiä, joilla on mielipide ja myös uskallusta sanoa se ääneen. En ole koskaan ymmärtänyt sellaisia poliittisia vastauksia, jotka eivät oikeastaan vastaa mihinkään kysyttyyn.

Kun vaalikoneet lokakuun alussa aukeavat, käy vastaamassa niihin ja iloitse löytämästäsi ehdokkaasta. Ajatteleehan hän yhtä järkevästi asioista kuin Sinä.  


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikettä nivusiin

Liikunnan lisääminen arkeen on asia, josta ei voi liikaa puhua aikana, jolloin lapset ja aikuiset liikkuvat arjessa yhä vähemmän. Urheiluseuroissa liikkuminen ohjatun liikunnan parissa on kasvamaan päin, mutta drop out-ikä on alenemassa ja vallalla on istumisen kulttuuri. Istumme yli puolet valveillaoloajasta. 
Vähäisen liikkeen vaikutukset kansanterveyteen ovat huomattavat. Terveytemme vaatii liikkeen lisäämistä ja toimenpiteitä istumisen vähentämiseksi olisi saatava aikaan kaikilla tasoilla. 
Toimintakulttuurien muutokset ovat monesti hitaita, mutta mahdollisia ja vaativat toteutuakseen päätöksiä ja tahtotilaa asian korjaamiseksi. 
Kouluissa on kautta aikojen istuttu lähes paikoillaan kaikki oppitunnit välituntien tauottaessa hetkellisesti istumista. 
Omassa luokassani aamut aloitetaan reippaalla hyvän huomenen toivotuksella seisoen. Ja kun yleensä opettaja pyytää lapsia istumaan, meillä todetaan, että saa jäädä myös seisomaan. Moni haluaa jäädä.
Luokassani on jo useamman vuoden aj…

Kirjastopalveluista ja lukemisesta

Minusta on ilmeisesti tullut jankuttaja. Jaksan toistaa lukemisesta kysymistä ja keskustella lukemisesta loputtomiin.

Vanhempaintapaamisestani ei pääse huoltaja pois ellei ole kattavasti määritellyt lapsen lukemista kotona ja myöskin sovittu toimenpiteistä, miten lukemista voidaan tarvittaessa tehostaa. Jankutus kannattaa, sillä sujuva lukeminen on ensiarvoisen tärkeä taito ei vain koulussa, vaan koko elämässä pärjäämisen kannalta.

Lukemaan oppii vain lukemalla ja sujuva lukeminen saavutetaan lukemalla paljon. Asia, josta kannattaa jankuttaa, sillä olen omin silmin nähnyt vuosien varrella, mitkä ovat lukevan lapsen vahvuudet. Lapsen kannustaminen lukemaan on satsaus hänen tulevaisuuteen. Kirjaimellisesti.


Ensiarvoisen tärkeää on, että lapsella on pääsy kirjastoon kirjojen ja lukemisen mahdollistavan aineiston äärelle. Kunnan tulee tarjota kirjastopalvelut helposti saatavasti lähikirjastoina ja kirjaston käytön tulee pysyä maksuttomana. Siten mahdollistetaan kaikille lapsille mahdolli…

Viimeinen kampanjapäivä ja kiitos!

Upea aurinkoinen viimeinen kampanjapäivä sujui iloisissa tunnelmissa. Aamu alkoi esitteiden jaolla jatkuen ihmisten tapaamisilla K-Supermarket Hirvensalon edustalla. Hirvensalosta matka jatkui keskustaan, jokirantaan ja kaupungintalon pihalle, jossa oli Kokoomuksen lättykestit. Tiimiä oli myös Yliopistonkadun vaalimökillä sekä mainosten jaossa. Illalla vielä jaoimme viimeiset mainokset.

Paljon kohtaamisia, ihmisten kuulemista. Se on tässä kampanja-ajassa ollut parasta. Kuunteleminen.
Puheenjohtaja Petteri Orpo saapui vielä tsemppaamaan meitä keskustaan. Onnea on kun puolueella on hyvä puheenjohtaja. Petterille iso kiitos!


Ike kävi myös tervehtimässä.


Kuvassa tiimiäni, ihana Rita on upeasti huolehtinut päivystyksestä Yliopistonkadun vaalimökillä.

Kiitollisella mielellä kuluneesta keväästä ja kaikista hyvistä kohtaamisista ja ihmisistä, jotka ovat pyyteettömästi käyttäneet omaa vapaa-aikaansa tehden vaalityötäni. Koen olevani onnekas ja etuoikeutettu. Lupaan käyttää saamaani luottamus…