Siirry pääsisältöön
Kaikella on aikansa, niin myös tämä mielenkiiintoinen kampanja-aika lähestyy loppuaan. Ensi sunnuntaina 28.10 on varsinainen vaalipäivä, ja toivottavasti mahdollisimman moni äänioikeutettu käy antamassa äänensä. Vain annettu ääni vaikuttaa.

Miettiessäni kuluneita viikkoja voin olla pelkästään tyytyväinen. Aikaa on kulunut kampanjan parissa, mutta jokainen käytetty hetki on ollut sen arvoinen. Olen tutustunut uusiin ihmisiin ja saanut kuulla hyvinkin erilaisia tarinoita ihmisten elämästä. Useinmiten ihmisillä on ollut mielessä jokin epäkohta, mihin on toivottu muutosta oman ehdokkaan välityksellä. Esimerkiksi tänään iltapäivällä sain Yliopistonkadulla päivystäessäni kuntalaisilta muutaman hyvinkin konkreetin idean sekä koulumaailman turvallisuuden parantamiseksi että kotipalvelun saatavuuden parantamiseksi. Hyviä ideoita, joista saisi kehiteltyä mietintämyssyssä aloitteet eteenpäinvietäväksi. Tätähän valtuutetun tehtävä myös on, kuunnella ja viedä viestiä eteenpäin.

Mainoksia jakaessani olen liikkunut alueilla, joissa Turussa syntyneenä en koskaan ole aiemmin liikkunut. Upeita alueita omassa kotikaupungissani! Joskus riittää, että käy lähellä nähdäkseen paremmin :) Turkutietouteni on lisääntynyt ja olen entistä varmempi siitä, miten minun Turkuani tulisi kehittää ja mitkä ovat omat vahvuuteni viestinviejänä.

     
111


Loppuviikko sujuu vielä kampanjoiden, kaffetta tarjolla Yliopistonkadun kaffemökillä. Tervetuloa!Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikettä nivusiin

Liikunnan lisääminen arkeen on asia, josta ei voi liikaa puhua aikana, jolloin lapset ja aikuiset liikkuvat arjessa yhä vähemmän. Urheiluseuroissa liikkuminen ohjatun liikunnan parissa on kasvamaan päin, mutta drop out-ikä on alenemassa ja vallalla on istumisen kulttuuri. Istumme yli puolet valveillaoloajasta. 
Vähäisen liikkeen vaikutukset kansanterveyteen ovat huomattavat. Terveytemme vaatii liikkeen lisäämistä ja toimenpiteitä istumisen vähentämiseksi olisi saatava aikaan kaikilla tasoilla. 
Toimintakulttuurien muutokset ovat monesti hitaita, mutta mahdollisia ja vaativat toteutuakseen päätöksiä ja tahtotilaa asian korjaamiseksi. 
Kouluissa on kautta aikojen istuttu lähes paikoillaan kaikki oppitunnit välituntien tauottaessa hetkellisesti istumista. 
Omassa luokassani aamut aloitetaan reippaalla hyvän huomenen toivotuksella seisoen. Ja kun yleensä opettaja pyytää lapsia istumaan, meillä todetaan, että saa jäädä myös seisomaan. Moni haluaa jäädä.
Luokassani on jo useamman vuoden aj…

Kirjastopalveluista ja lukemisesta

Minusta on ilmeisesti tullut jankuttaja. Jaksan toistaa lukemisesta kysymistä ja keskustella lukemisesta loputtomiin.

Vanhempaintapaamisestani ei pääse huoltaja pois ellei ole kattavasti määritellyt lapsen lukemista kotona ja myöskin sovittu toimenpiteistä, miten lukemista voidaan tarvittaessa tehostaa. Jankutus kannattaa, sillä sujuva lukeminen on ensiarvoisen tärkeä taito ei vain koulussa, vaan koko elämässä pärjäämisen kannalta.

Lukemaan oppii vain lukemalla ja sujuva lukeminen saavutetaan lukemalla paljon. Asia, josta kannattaa jankuttaa, sillä olen omin silmin nähnyt vuosien varrella, mitkä ovat lukevan lapsen vahvuudet. Lapsen kannustaminen lukemaan on satsaus hänen tulevaisuuteen. Kirjaimellisesti.


Ensiarvoisen tärkeää on, että lapsella on pääsy kirjastoon kirjojen ja lukemisen mahdollistavan aineiston äärelle. Kunnan tulee tarjota kirjastopalvelut helposti saatavasti lähikirjastoina ja kirjaston käytön tulee pysyä maksuttomana. Siten mahdollistetaan kaikille lapsille mahdolli…

Viimeinen kampanjapäivä ja kiitos!

Upea aurinkoinen viimeinen kampanjapäivä sujui iloisissa tunnelmissa. Aamu alkoi esitteiden jaolla jatkuen ihmisten tapaamisilla K-Supermarket Hirvensalon edustalla. Hirvensalosta matka jatkui keskustaan, jokirantaan ja kaupungintalon pihalle, jossa oli Kokoomuksen lättykestit. Tiimiä oli myös Yliopistonkadun vaalimökillä sekä mainosten jaossa. Illalla vielä jaoimme viimeiset mainokset.

Paljon kohtaamisia, ihmisten kuulemista. Se on tässä kampanja-ajassa ollut parasta. Kuunteleminen.
Puheenjohtaja Petteri Orpo saapui vielä tsemppaamaan meitä keskustaan. Onnea on kun puolueella on hyvä puheenjohtaja. Petterille iso kiitos!


Ike kävi myös tervehtimässä.


Kuvassa tiimiäni, ihana Rita on upeasti huolehtinut päivystyksestä Yliopistonkadun vaalimökillä.

Kiitollisella mielellä kuluneesta keväästä ja kaikista hyvistä kohtaamisista ja ihmisistä, jotka ovat pyyteettömästi käyttäneet omaa vapaa-aikaansa tehden vaalityötäni. Koen olevani onnekas ja etuoikeutettu. Lupaan käyttää saamaani luottamus…