Siirry pääsisältöön

Hyvää Uutta Vuotta 2013!


Uusi vuosi on käynnistynyt kunnon talvella täällä Turussa. Ollaan saatu nauttia lumista jo jonkun aikaa. Tänään olikin mitä hienoin talvipäivä! Aurinko paistoi ja pakkasta oli noin -10 astetta. Ilma suorastaan kutsui ulos ja niin suuntasimme omalle lähikentällemme luistelemaan. Jää oli hyvässä kunnossa ja luistelijoita oli vain muutamia meidän lisäksi.


Eilen olin myös luokkani kanssa koulumme omalla lähikentällä Vätissä. Jää oli aamukahdeksan jälkeen kiiltävän kauniissa kunnossa ja lasten odotukset korkealla! Jäälle päästyämme meitä odotti karmea yllätys!! Jäädytys oli tehty vain hetkeä ennen tuntimme alkua. Vain pinta oli jäätynyt ja alta oli vielä osittain sulaa. Voi vain kuvitella lasten riemun vaihtumisen epäuskoon sohjoisesta jäästä ja sen, minkälainen jää jäi jäätymään meidän käynnin jälkeen kentälle..Ymmärrän kyllä, että on kovin kallista jäädyttää jäät silloin kun ketään ei ole tulossa luistelemaan, eli varmaankin yöllä, mutta nykymallillaan jäädytys juuri ennen lasten tuloa jäälle ei voi olla toimivin ja paras ratkaisu.
                                                       

                                      
Kaupungilla on erinomaiselta vaikuttava palvelu, nettisivut, jotka reaaliajassa ilmoittavat eri puolilla kaupunkia sijaitsevien kenttien kunnon ja aukiolotilanteen http://www.turku.fi/public/default.aspx?contentid=20724 Tämä sivu kannattaa vilkaista, jos haluaa varmistaa luistelemaan pääsyn. Minäkin varmistin, mutta toiveen jätän jäädytysajankohdan muuttamisesta toiseen ajankohtaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikettä nivusiin

Liikunnan lisääminen arkeen on asia, josta ei voi liikaa puhua aikana, jolloin lapset ja aikuiset liikkuvat arjessa yhä vähemmän. Urheiluseuroissa liikkuminen ohjatun liikunnan parissa on kasvamaan päin, mutta drop out-ikä on alenemassa ja vallalla on istumisen kulttuuri. Istumme yli puolet valveillaoloajasta. 
Vähäisen liikkeen vaikutukset kansanterveyteen ovat huomattavat. Terveytemme vaatii liikkeen lisäämistä ja toimenpiteitä istumisen vähentämiseksi olisi saatava aikaan kaikilla tasoilla. 
Toimintakulttuurien muutokset ovat monesti hitaita, mutta mahdollisia ja vaativat toteutuakseen päätöksiä ja tahtotilaa asian korjaamiseksi. 
Kouluissa on kautta aikojen istuttu lähes paikoillaan kaikki oppitunnit välituntien tauottaessa hetkellisesti istumista. 
Omassa luokassani aamut aloitetaan reippaalla hyvän huomenen toivotuksella seisoen. Ja kun yleensä opettaja pyytää lapsia istumaan, meillä todetaan, että saa jäädä myös seisomaan. Moni haluaa jäädä.
Luokassani on jo useamman vuoden aj…

Kirjastopalveluista ja lukemisesta

Minusta on ilmeisesti tullut jankuttaja. Jaksan toistaa lukemisesta kysymistä ja keskustella lukemisesta loputtomiin.

Vanhempaintapaamisestani ei pääse huoltaja pois ellei ole kattavasti määritellyt lapsen lukemista kotona ja myöskin sovittu toimenpiteistä, miten lukemista voidaan tarvittaessa tehostaa. Jankutus kannattaa, sillä sujuva lukeminen on ensiarvoisen tärkeä taito ei vain koulussa, vaan koko elämässä pärjäämisen kannalta.

Lukemaan oppii vain lukemalla ja sujuva lukeminen saavutetaan lukemalla paljon. Asia, josta kannattaa jankuttaa, sillä olen omin silmin nähnyt vuosien varrella, mitkä ovat lukevan lapsen vahvuudet. Lapsen kannustaminen lukemaan on satsaus hänen tulevaisuuteen. Kirjaimellisesti.


Ensiarvoisen tärkeää on, että lapsella on pääsy kirjastoon kirjojen ja lukemisen mahdollistavan aineiston äärelle. Kunnan tulee tarjota kirjastopalvelut helposti saatavasti lähikirjastoina ja kirjaston käytön tulee pysyä maksuttomana. Siten mahdollistetaan kaikille lapsille mahdolli…

Viimeinen kampanjapäivä ja kiitos!

Upea aurinkoinen viimeinen kampanjapäivä sujui iloisissa tunnelmissa. Aamu alkoi esitteiden jaolla jatkuen ihmisten tapaamisilla K-Supermarket Hirvensalon edustalla. Hirvensalosta matka jatkui keskustaan, jokirantaan ja kaupungintalon pihalle, jossa oli Kokoomuksen lättykestit. Tiimiä oli myös Yliopistonkadun vaalimökillä sekä mainosten jaossa. Illalla vielä jaoimme viimeiset mainokset.

Paljon kohtaamisia, ihmisten kuulemista. Se on tässä kampanja-ajassa ollut parasta. Kuunteleminen.
Puheenjohtaja Petteri Orpo saapui vielä tsemppaamaan meitä keskustaan. Onnea on kun puolueella on hyvä puheenjohtaja. Petterille iso kiitos!


Ike kävi myös tervehtimässä.


Kuvassa tiimiäni, ihana Rita on upeasti huolehtinut päivystyksestä Yliopistonkadun vaalimökillä.

Kiitollisella mielellä kuluneesta keväästä ja kaikista hyvistä kohtaamisista ja ihmisistä, jotka ovat pyyteettömästi käyttäneet omaa vapaa-aikaansa tehden vaalityötäni. Koen olevani onnekas ja etuoikeutettu. Lupaan käyttää saamaani luottamus…