Siirry pääsisältöön

Pelastetaan Hirvensalon hiihtokeskus

Ensi maanantaina kaupunginvaltuusto käsittelee listaa, johon on laitettu monenmoista kaupungin omistamaa kiinteistöä. Lista itsessään ei ole suoranainen myyntilista, mutta kuitenkin lista, johon kiinteistön päädyttyä ollaan aikeissa kartoittaa mitä sille lähivuosina tullaan tekemään.
Listalla on kaikki Hirvensalon hiihtokeskuksen kiinteistöt.
Haluan varmistaa, että ollaan ymmärretty myynnin mahdolliset seuraukset. Mikäli rakennukset päätyvät ulkopuoliselle toimijalle, alkaa todennäköisesti hiihtokeskuksen alasajo. Yksityisen omistajan tavoitteet hiihtokeskuksen omistajana ovat aivan erilaiset kuin kaupungin omistamana. Kaupungin näkökulmasta hiihtokeskuksen kehittäminen turkulaisten lähiliikuntapaikkana on ykkösasia. Lienee tarpeetonta eritellä kolmannen osapuolen intressejä.
 
Kiinteistöjen omistussuhteiden muutoksesta ei ollut puhetta missään vaiheessa, eikä seuraan olla oltu kaupungin taholta missään yhteydessä. Seura on tehnyt hyvää yhteistyötä kaupungin liikuntatoimen kanssa ja rinnettä on kehitetty kuluneen kymmenen vuoden aikana yhdeksi Suomen parhaista hiihtokeskuksista. Päätös hissin uusinnasta tehtiin alkukuusta ja ykkösrinteen päälle rakennettiin kuluneena talvena uusi lähtölava.

Hirvensalon hiihtokeskus oli Vuoden lähirinne 2010 ja Vuoden hiihtokoulu 2011.
Seurassa vallitsee nyt suuri hämmennys ja epätietoisuus tulevaisuudesta. Asioiden tiedottamisessa on kovasti parantamisen varaa virkamiesten puolelta!
Tusla on Turun suurimpia liikuntaseuroja, rinne on merkittävä lähiliikuntapaikka lapsille, nuorille ja perheille sekä vammaisurheilun keskus. Koululaisia rinne on liikuttanut kuluneena kautena 1700 oppilaan verran!

Seuraavaan vastaavaan paikkaan on yli tunnin ajomatka.
 
 
Toivonkin, että päättäjät ovat upean turkulaisen alppihiihtoperinteen jatkamisen kannalla ja tekevät maanantana viisaita päätöksiä poistamalla kiinteistöt listalta. 

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikettä nivusiin

Liikunnan lisääminen arkeen on asia, josta ei voi liikaa puhua aikana, jolloin lapset ja aikuiset liikkuvat arjessa yhä vähemmän. Urheiluseuroissa liikkuminen ohjatun liikunnan parissa on kasvamaan päin, mutta drop out-ikä on alenemassa ja vallalla on istumisen kulttuuri. Istumme yli puolet valveillaoloajasta. 
Vähäisen liikkeen vaikutukset kansanterveyteen ovat huomattavat. Terveytemme vaatii liikkeen lisäämistä ja toimenpiteitä istumisen vähentämiseksi olisi saatava aikaan kaikilla tasoilla. 
Toimintakulttuurien muutokset ovat monesti hitaita, mutta mahdollisia ja vaativat toteutuakseen päätöksiä ja tahtotilaa asian korjaamiseksi. 
Kouluissa on kautta aikojen istuttu lähes paikoillaan kaikki oppitunnit välituntien tauottaessa hetkellisesti istumista. 
Omassa luokassani aamut aloitetaan reippaalla hyvän huomenen toivotuksella seisoen. Ja kun yleensä opettaja pyytää lapsia istumaan, meillä todetaan, että saa jäädä myös seisomaan. Moni haluaa jäädä.
Luokassani on jo useamman vuoden aj…

Kirjastopalveluista ja lukemisesta

Minusta on ilmeisesti tullut jankuttaja. Jaksan toistaa lukemisesta kysymistä ja keskustella lukemisesta loputtomiin.

Vanhempaintapaamisestani ei pääse huoltaja pois ellei ole kattavasti määritellyt lapsen lukemista kotona ja myöskin sovittu toimenpiteistä, miten lukemista voidaan tarvittaessa tehostaa. Jankutus kannattaa, sillä sujuva lukeminen on ensiarvoisen tärkeä taito ei vain koulussa, vaan koko elämässä pärjäämisen kannalta.

Lukemaan oppii vain lukemalla ja sujuva lukeminen saavutetaan lukemalla paljon. Asia, josta kannattaa jankuttaa, sillä olen omin silmin nähnyt vuosien varrella, mitkä ovat lukevan lapsen vahvuudet. Lapsen kannustaminen lukemaan on satsaus hänen tulevaisuuteen. Kirjaimellisesti.


Ensiarvoisen tärkeää on, että lapsella on pääsy kirjastoon kirjojen ja lukemisen mahdollistavan aineiston äärelle. Kunnan tulee tarjota kirjastopalvelut helposti saatavasti lähikirjastoina ja kirjaston käytön tulee pysyä maksuttomana. Siten mahdollistetaan kaikille lapsille mahdolli…

Viimeinen kampanjapäivä ja kiitos!

Upea aurinkoinen viimeinen kampanjapäivä sujui iloisissa tunnelmissa. Aamu alkoi esitteiden jaolla jatkuen ihmisten tapaamisilla K-Supermarket Hirvensalon edustalla. Hirvensalosta matka jatkui keskustaan, jokirantaan ja kaupungintalon pihalle, jossa oli Kokoomuksen lättykestit. Tiimiä oli myös Yliopistonkadun vaalimökillä sekä mainosten jaossa. Illalla vielä jaoimme viimeiset mainokset.

Paljon kohtaamisia, ihmisten kuulemista. Se on tässä kampanja-ajassa ollut parasta. Kuunteleminen.
Puheenjohtaja Petteri Orpo saapui vielä tsemppaamaan meitä keskustaan. Onnea on kun puolueella on hyvä puheenjohtaja. Petterille iso kiitos!


Ike kävi myös tervehtimässä.


Kuvassa tiimiäni, ihana Rita on upeasti huolehtinut päivystyksestä Yliopistonkadun vaalimökillä.

Kiitollisella mielellä kuluneesta keväästä ja kaikista hyvistä kohtaamisista ja ihmisistä, jotka ovat pyyteettömästi käyttäneet omaa vapaa-aikaansa tehden vaalityötäni. Koen olevani onnekas ja etuoikeutettu. Lupaan käyttää saamaani luottamus…