Siirry pääsisältöön

Monikulttuurinen Suomi


Hallituspuolueen kansanedustaja Olli Immonen (ps.) kohautti rasistisella kirjoituksellaan viikonloppuna. Kirjoitusta ei voi vain hiljaisesti sivuuttaa, sillä hiljaisuuskin on omalla tavallaan kannanotto.

Kirjoituksellaan Immonen onneksi kuohutti tunteita tavalla, joka ei jättänyt epäselväksi, että kansan rivit ovat vahvasti monikulttuurisen Suomen puolella. Kirjoituksen epäoikeudenmukaisuus ja epäasiallisuus suomalaisia kohtaan ansaitsevat tulla kommentoiduksi.

Todellinen isänmaallisuus on sitä, että ymmärrämme juuremme, kunnioitamme niitä ja osaamme katsoa tulevaisuuteen uutta rakentaen ja vanhaa vaalien. Suomi on monikulttuurinen, suvaitsevainen ja avarakatseinen maa osana Eurooppaa. Suomalainen voi olla uskonnoltaan, kieleltään, ihonväriltään, kulttuuritaustaltaan mikä vain, Suomessa on vapaus olla oma itsensä vailla pelkoa ja huolta.

Tärkeää on, että Suomessa tulevaisuudessakin  kunnioitetaan kaikkia ihmisiä taustasta riippumatta. Sivistyvaltion peruskulmakivenä on ihmisioikeudet, joihin kuuluu tasa-arvoinen kohtelu ihmisten välillä. Vain siten voimme yhteiskuntana kehittyä eteenpäin. 

On pelottavaa, jos toinen ihminen nostaa itsensä toisen yläpuolelle. Tasa-arvoinen kohtelu onkin sopuisan elon peruskulmakiviä. Historiassa on lukuisia esimerkkejä siitä, millaisia seurauksia on sellaisesta kohtelusta, jossa toinen ylentää itsensä.  Tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta ei voi painottaa liikaa.

Suomi on ollut ihmisten välisen tasa-arvon edelläkävijöitä, ja sellaisena maana Suomi toivottavasti pysyykin.


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikettä nivusiin

Liikunnan lisääminen arkeen on asia, josta ei voi liikaa puhua aikana, jolloin lapset ja aikuiset liikkuvat arjessa yhä vähemmän. Urheiluseuroissa liikkuminen ohjatun liikunnan parissa on kasvamaan päin, mutta drop out-ikä on alenemassa ja vallalla on istumisen kulttuuri. Istumme yli puolet valveillaoloajasta. 
Vähäisen liikkeen vaikutukset kansanterveyteen ovat huomattavat. Terveytemme vaatii liikkeen lisäämistä ja toimenpiteitä istumisen vähentämiseksi olisi saatava aikaan kaikilla tasoilla. 
Toimintakulttuurien muutokset ovat monesti hitaita, mutta mahdollisia ja vaativat toteutuakseen päätöksiä ja tahtotilaa asian korjaamiseksi. 
Kouluissa on kautta aikojen istuttu lähes paikoillaan kaikki oppitunnit välituntien tauottaessa hetkellisesti istumista. 
Omassa luokassani aamut aloitetaan reippaalla hyvän huomenen toivotuksella seisoen. Ja kun yleensä opettaja pyytää lapsia istumaan, meillä todetaan, että saa jäädä myös seisomaan. Moni haluaa jäädä.
Luokassani on jo useamman vuoden aj…

Kirjastopalveluista ja lukemisesta

Minusta on ilmeisesti tullut jankuttaja. Jaksan toistaa lukemisesta kysymistä ja keskustella lukemisesta loputtomiin.

Vanhempaintapaamisestani ei pääse huoltaja pois ellei ole kattavasti määritellyt lapsen lukemista kotona ja myöskin sovittu toimenpiteistä, miten lukemista voidaan tarvittaessa tehostaa. Jankutus kannattaa, sillä sujuva lukeminen on ensiarvoisen tärkeä taito ei vain koulussa, vaan koko elämässä pärjäämisen kannalta.

Lukemaan oppii vain lukemalla ja sujuva lukeminen saavutetaan lukemalla paljon. Asia, josta kannattaa jankuttaa, sillä olen omin silmin nähnyt vuosien varrella, mitkä ovat lukevan lapsen vahvuudet. Lapsen kannustaminen lukemaan on satsaus hänen tulevaisuuteen. Kirjaimellisesti.


Ensiarvoisen tärkeää on, että lapsella on pääsy kirjastoon kirjojen ja lukemisen mahdollistavan aineiston äärelle. Kunnan tulee tarjota kirjastopalvelut helposti saatavasti lähikirjastoina ja kirjaston käytön tulee pysyä maksuttomana. Siten mahdollistetaan kaikille lapsille mahdolli…

Viimeinen kampanjapäivä ja kiitos!

Upea aurinkoinen viimeinen kampanjapäivä sujui iloisissa tunnelmissa. Aamu alkoi esitteiden jaolla jatkuen ihmisten tapaamisilla K-Supermarket Hirvensalon edustalla. Hirvensalosta matka jatkui keskustaan, jokirantaan ja kaupungintalon pihalle, jossa oli Kokoomuksen lättykestit. Tiimiä oli myös Yliopistonkadun vaalimökillä sekä mainosten jaossa. Illalla vielä jaoimme viimeiset mainokset.

Paljon kohtaamisia, ihmisten kuulemista. Se on tässä kampanja-ajassa ollut parasta. Kuunteleminen.
Puheenjohtaja Petteri Orpo saapui vielä tsemppaamaan meitä keskustaan. Onnea on kun puolueella on hyvä puheenjohtaja. Petterille iso kiitos!


Ike kävi myös tervehtimässä.


Kuvassa tiimiäni, ihana Rita on upeasti huolehtinut päivystyksestä Yliopistonkadun vaalimökillä.

Kiitollisella mielellä kuluneesta keväästä ja kaikista hyvistä kohtaamisista ja ihmisistä, jotka ovat pyyteettömästi käyttäneet omaa vapaa-aikaansa tehden vaalityötäni. Koen olevani onnekas ja etuoikeutettu. Lupaan käyttää saamaani luottamus…