Siirry pääsisältöön

Pohdintaa TS:n artikkelin innoittamana

100-vuotiaan Suomen juhliin valmistauduttaessa on syytä kiinnittää erityistä huomiota raiskauksen uhrin hoitoon ja rikoksen tekijän tuomioon.

TS 5.12 nosti esille tärkeän asian. Raiskattu uhri jää usein yksin, koska hoitopolut eivät ole kunnossa. Pahimmillaan uhri voi jäädä yksin terveyskeskuskäynnin jälkeen, koska omat voimat eivät riitä avun etsimiseen.

Akuutin hoidon, jatkohoidon ja tukipalveluiden ketjun tulee olla saumattomana kunnossa riippumatta ihmisen asuinkunnasta. Ehdottoman tärkeää on, että hoitopolun löytäminen ei jää uhrin harteille.

On aivan käsittämätöntä, että nykysuomessa kriisiavun saaminen on kiinni uhrin omasta aktiivisuudesta. Jokainen ymmärtää, miten totaalisen yksin uhri voi pahimmillaan voimattomana jäädä.

Toinen erittäin tärkeä asia on raiskaajan saama tuomio.  Nykyisellään tuomiot seksuaalirikoksista ovat pieniä eivätkä ole missään suhteessa uhrin kärsimyksiin.

Rangaistuslainsäädäntömme tulee saada kuntoon, jotta myös tuomion kautta välitämme selkeän viestin yhteiskuntamme suhtautumisesta rikokseen.

Meidän tulee puolustaa eurooppalaisia arvojamme, tyttöjen ja naisten koskemattomuutta ja tasa-arvoa. Yhteiskuntana meidän pitää antaa selvä viesti, että kaikenlainen seksuaalinen häirintä on täysin tuomittavaa ja rikollista.

100-vuotias Suomi on maa, jossa naisten ja tyttöjen oikeuksien tulee olla kunnossa.  Arvomme ovat puolustettava asia ja meidän tulee tehdä kaikkemme, jotta välitämme myös tuleville sukupolville viestin, että tyttöjen ja naisten oikeudet ovat meille tärkeitä ja koskemattomia.
Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikettä nivusiin

Liikunnan lisääminen arkeen on asia, josta ei voi liikaa puhua aikana, jolloin lapset ja aikuiset liikkuvat arjessa yhä vähemmän. Urheiluseuroissa liikkuminen ohjatun liikunnan parissa on kasvamaan päin, mutta drop out-ikä on alenemassa ja vallalla on istumisen kulttuuri. Istumme yli puolet valveillaoloajasta. 
Vähäisen liikkeen vaikutukset kansanterveyteen ovat huomattavat. Terveytemme vaatii liikkeen lisäämistä ja toimenpiteitä istumisen vähentämiseksi olisi saatava aikaan kaikilla tasoilla. 
Toimintakulttuurien muutokset ovat monesti hitaita, mutta mahdollisia ja vaativat toteutuakseen päätöksiä ja tahtotilaa asian korjaamiseksi. 
Kouluissa on kautta aikojen istuttu lähes paikoillaan kaikki oppitunnit välituntien tauottaessa hetkellisesti istumista. 
Omassa luokassani aamut aloitetaan reippaalla hyvän huomenen toivotuksella seisoen. Ja kun yleensä opettaja pyytää lapsia istumaan, meillä todetaan, että saa jäädä myös seisomaan. Moni haluaa jäädä.
Luokassani on jo useamman vuoden aj…

Kirjastopalveluista ja lukemisesta

Minusta on ilmeisesti tullut jankuttaja. Jaksan toistaa lukemisesta kysymistä ja keskustella lukemisesta loputtomiin.

Vanhempaintapaamisestani ei pääse huoltaja pois ellei ole kattavasti määritellyt lapsen lukemista kotona ja myöskin sovittu toimenpiteistä, miten lukemista voidaan tarvittaessa tehostaa. Jankutus kannattaa, sillä sujuva lukeminen on ensiarvoisen tärkeä taito ei vain koulussa, vaan koko elämässä pärjäämisen kannalta.

Lukemaan oppii vain lukemalla ja sujuva lukeminen saavutetaan lukemalla paljon. Asia, josta kannattaa jankuttaa, sillä olen omin silmin nähnyt vuosien varrella, mitkä ovat lukevan lapsen vahvuudet. Lapsen kannustaminen lukemaan on satsaus hänen tulevaisuuteen. Kirjaimellisesti.


Ensiarvoisen tärkeää on, että lapsella on pääsy kirjastoon kirjojen ja lukemisen mahdollistavan aineiston äärelle. Kunnan tulee tarjota kirjastopalvelut helposti saatavasti lähikirjastoina ja kirjaston käytön tulee pysyä maksuttomana. Siten mahdollistetaan kaikille lapsille mahdolli…

Viimeinen kampanjapäivä ja kiitos!

Upea aurinkoinen viimeinen kampanjapäivä sujui iloisissa tunnelmissa. Aamu alkoi esitteiden jaolla jatkuen ihmisten tapaamisilla K-Supermarket Hirvensalon edustalla. Hirvensalosta matka jatkui keskustaan, jokirantaan ja kaupungintalon pihalle, jossa oli Kokoomuksen lättykestit. Tiimiä oli myös Yliopistonkadun vaalimökillä sekä mainosten jaossa. Illalla vielä jaoimme viimeiset mainokset.

Paljon kohtaamisia, ihmisten kuulemista. Se on tässä kampanja-ajassa ollut parasta. Kuunteleminen.
Puheenjohtaja Petteri Orpo saapui vielä tsemppaamaan meitä keskustaan. Onnea on kun puolueella on hyvä puheenjohtaja. Petterille iso kiitos!


Ike kävi myös tervehtimässä.


Kuvassa tiimiäni, ihana Rita on upeasti huolehtinut päivystyksestä Yliopistonkadun vaalimökillä.

Kiitollisella mielellä kuluneesta keväästä ja kaikista hyvistä kohtaamisista ja ihmisistä, jotka ovat pyyteettömästi käyttäneet omaa vapaa-aikaansa tehden vaalityötäni. Koen olevani onnekas ja etuoikeutettu. Lupaan käyttää saamaani luottamus…