Siirry pääsisältöön

Liikuntapaikoista
Tänään kävelimme oppilaideni kanssa Alfaan telinevoimistelemaan. Liikuntakeskus Alfa on liikuntapaikka, jonne vie kaikenikäisiä oppilaita mielellään.

Liikuntakeskus Alfa on todella monipuolinen seurojen harjoittelupaikka, josta löytyy tilat kamppailulajeille, nyrkkeilylle, painille, painonnostolle, pöytätennikselle ja voimistelulle. Koululaiset saavat käyttää tiloja maksutta koulupäivien aikaan. Upea mahdollisuus turkulaisille kouluille.

Huolta on kuitenkin herättänyt paikan siivous. Päivittäissiivous varmasti toimiikin mukavasti, mutta tila itsessään on todella pölyinen ja epäsiisti, kaikki mahdolliset korkeammat paikat ovat aivan pölyssä ja likaavat ilmaa. Katosta ja ilmastointiräppänöistä tippuu pölyä päälle ja trampoliinin juustomeri pöllyää. Tilassa enemmän harjoittelevat urheiluseurojen lapset ja nuoret viettävät päivittäin useitakin tunteja harjoittelemassa. Suuri huoli on käyttäjien terveydestä, miten voi harjoittelu onnistua täysipainoisesti noin likaisessa ympäristössä?

Toinen huoli liittyy tilan välineistöön. Moni kohta on rempallaan ja kaipaisi kohennusta. Tässä on tavoitetta alkavaan uuteen valtuustokauteen.

Olen myös puhunut toistuvasti turkulaisten urheiluseurojen riittämättömistä mahdollisuuksista oheisharjoitteluun. Monella seuralla ei ole kelvollista tilaa talvikaudella tehdä oheisharjoittelua.

Kerran viikossa tarjottu mahdollisuus oheisharjoitteluun perjantaisin Kupittaan urheiluhallissa on ollut lähinnä vitsi. Minkään lajin urheilijoiden ei ole mahdollista kehittyä yhden kerran viikossa olevalla oheisharjottelulla.

Tein viime vuoden lopulla aloitteen liikuntalautakunnalle Kupittaan urheiluhallin avaamisesta seurojen oheisharjoittelulle myös muulloin talvikaudella kuin vain perjantaisin. Lopulta viime kokouksessa päätimme yksimielisesti aloitteeni pohjalta, että talvikaudella pääsee oheisharjoittelemaan ympäri vuoden myös tiistaisin. Kaksi päivää viikossa on edelleen vähän, mutta paljon parempi kuin yksi kerta viikossa ja mikä tärkeintä, keskustelu uusien oheisharjoittelutilojen kehittämisestä on nyt avattu ongelman myöntämisen myötä. Turusta puuttuu toimivat ja riittävät oheisharjoittelutilat, haluan jatkossa edistää myös niiden kehittämistä.


Olen pienten puolella, myös urheilussa.Tämän blogin suosituimmat tekstit

Liikettä nivusiin

Liikunnan lisääminen arkeen on asia, josta ei voi liikaa puhua aikana, jolloin lapset ja aikuiset liikkuvat arjessa yhä vähemmän. Urheiluseuroissa liikkuminen ohjatun liikunnan parissa on kasvamaan päin, mutta drop out-ikä on alenemassa ja vallalla on istumisen kulttuuri. Istumme yli puolet valveillaoloajasta. 
Vähäisen liikkeen vaikutukset kansanterveyteen ovat huomattavat. Terveytemme vaatii liikkeen lisäämistä ja toimenpiteitä istumisen vähentämiseksi olisi saatava aikaan kaikilla tasoilla. 
Toimintakulttuurien muutokset ovat monesti hitaita, mutta mahdollisia ja vaativat toteutuakseen päätöksiä ja tahtotilaa asian korjaamiseksi. 
Kouluissa on kautta aikojen istuttu lähes paikoillaan kaikki oppitunnit välituntien tauottaessa hetkellisesti istumista. 
Omassa luokassani aamut aloitetaan reippaalla hyvän huomenen toivotuksella seisoen. Ja kun yleensä opettaja pyytää lapsia istumaan, meillä todetaan, että saa jäädä myös seisomaan. Moni haluaa jäädä.
Luokassani on jo useamman vuoden aj…

Kirjastopalveluista ja lukemisesta

Minusta on ilmeisesti tullut jankuttaja. Jaksan toistaa lukemisesta kysymistä ja keskustella lukemisesta loputtomiin.

Vanhempaintapaamisestani ei pääse huoltaja pois ellei ole kattavasti määritellyt lapsen lukemista kotona ja myöskin sovittu toimenpiteistä, miten lukemista voidaan tarvittaessa tehostaa. Jankutus kannattaa, sillä sujuva lukeminen on ensiarvoisen tärkeä taito ei vain koulussa, vaan koko elämässä pärjäämisen kannalta.

Lukemaan oppii vain lukemalla ja sujuva lukeminen saavutetaan lukemalla paljon. Asia, josta kannattaa jankuttaa, sillä olen omin silmin nähnyt vuosien varrella, mitkä ovat lukevan lapsen vahvuudet. Lapsen kannustaminen lukemaan on satsaus hänen tulevaisuuteen. Kirjaimellisesti.


Ensiarvoisen tärkeää on, että lapsella on pääsy kirjastoon kirjojen ja lukemisen mahdollistavan aineiston äärelle. Kunnan tulee tarjota kirjastopalvelut helposti saatavasti lähikirjastoina ja kirjaston käytön tulee pysyä maksuttomana. Siten mahdollistetaan kaikille lapsille mahdolli…

Viimeinen kampanjapäivä ja kiitos!

Upea aurinkoinen viimeinen kampanjapäivä sujui iloisissa tunnelmissa. Aamu alkoi esitteiden jaolla jatkuen ihmisten tapaamisilla K-Supermarket Hirvensalon edustalla. Hirvensalosta matka jatkui keskustaan, jokirantaan ja kaupungintalon pihalle, jossa oli Kokoomuksen lättykestit. Tiimiä oli myös Yliopistonkadun vaalimökillä sekä mainosten jaossa. Illalla vielä jaoimme viimeiset mainokset.

Paljon kohtaamisia, ihmisten kuulemista. Se on tässä kampanja-ajassa ollut parasta. Kuunteleminen.
Puheenjohtaja Petteri Orpo saapui vielä tsemppaamaan meitä keskustaan. Onnea on kun puolueella on hyvä puheenjohtaja. Petterille iso kiitos!


Ike kävi myös tervehtimässä.


Kuvassa tiimiäni, ihana Rita on upeasti huolehtinut päivystyksestä Yliopistonkadun vaalimökillä.

Kiitollisella mielellä kuluneesta keväästä ja kaikista hyvistä kohtaamisista ja ihmisistä, jotka ovat pyyteettömästi käyttäneet omaa vapaa-aikaansa tehden vaalityötäni. Koen olevani onnekas ja etuoikeutettu. Lupaan käyttää saamaani luottamus…